2011. április 25., hétfő

Töttösy Csaba: Sukaszaptati - Jelenlegi ára: 2 350 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! SukaszaptatiA könyv listaára: 2700 Ft. Leírás:
Az egzotikus mesék kedvelői bizonyára örömmel veszik majd kézbe a most megjelent, vászonkötésű kötetet, melyben a szankszkrit meseirodalom egyik gyöngyszemét, a hetven történetből álló mesefüzért, vagy talán inkább novellafüzért olvashatjuk. A Keleten ma is népszerű mesegyűjteményt számos újind dialektusra lefordították, de ismert maláj, urdu, perzsa fordítása is, viszont európai nyelvek közül a magyar mellett csak német fordítása ismert. A fordító, Töttössy Csaba előszavában a fordításokról, szövegváltozatokról, a mű eredetéről és a fordítási munka nehézségeiről kapunk áttekintést. Megtudjuk, hogy a Sukaszaptatinak három változata ismert: egy ékes, egy egyszerű és egy finom változat, ezek tartalmukban némelyest eltérnek, ám a két utóbbi nyelveztében egymáshoz közel áll, ugyanakkor lényegesen különböznek az ékes változattól, melynek lejegyezője?, szerzője egy nagyon csiszolt és szép munkával akarja szórakoztatni olvasóját. Jelen kötet ennek a változatnak a fordítását tartalmazza. Az előszóból tudjuk meg azt is, hogy ezek közül néhány történetet Boccaccio is beemelt a Dekameronba magának a műnek a felépítése is a keleti mesékre vagy a Dekameronra jellemző novellafüzér, a történetek végén csattanóval. Az ékes változat szövege a XII. század végére datálható, szerzője a Csintámanibhatta álnév mögé rejtőzik feltehetőleg bráhmana volt. Nyelvezete a szanszkrit késői, művészien bonyolult, költői változata. A mesékben a csalfaságoknak, ravaszságoknak a bemutatása kettős céllal történik: visszatartani a tett elkövetésétől, és figyelmeztetni a társadalmi viszonyok elleni lázadás kilátástalanságára, tehát nevelő célzatuk van. A mesék jellegzetessége, ahogyan az a népmeséké általában, az uralkodó osztályokkal, gazdagokkal, királyokkal, papsággal és olykor az intézményes vallással szembeni kritika, és felvonul bennük az ind társadalom valamennyi rétege, hétköznapjaik, visszásságaik. Jellemző még e történetekre, hogy nagy a keveredés ennek meséi, a többi változat és más hindu mesegyűjtemények között számos szöveg máshonnan került a Sukaszaptatiba, pl. a Pancsatantrából, míg ebből mások vettek át meséket. A három szövegváltozat meséinek összehasonlító táblázatát megtaláljuk a kötet végén. Ugyanott bőséges magyarázó jegyzetapparátust találunk az idegen kifejezésekhez kapcsolódóan, melyek a jelentés megadásán túl művelődéstörténeti magyarázatokkal is szolgálnak. A számos kísérő verset Tellér Gyula fordította, a stílushű illusztrációk Urai Erika munkái. Jelen kötet az 1962-es eredeti megjelenés harmadik kiadása csekély változtatásokkal, ám új előszó-tanulmánnyal. Beszerzését széles körben ajánljuk. ISBN: 978-963-346-776-3A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 350 Ft

Az aukció vége: 2011-04-28 14:42
. Töttösy Csaba: Sukaszaptati - Jelenlegi ára: 2 350 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése