2012. március 5., hétfő

Panajotisz Baltakosz - A harcos és a hetéra - Jelenlegi ára: 2 380 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a Fókusz Könyváruház csapata. Áruházunk 40 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
Kedvező személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
A SZÁLLÍTÁS A 10. 000 FT-OT MEGHALADÓ RENDELÉSEK ESETÉBEN INGYENES!
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
410267
Panajotisz Baltakosz
A harcos és a hetéra
A peloponnészoszi háború (431-404) hetedik évében járunk. Az athéni hadsereg jelentős sikert ér el Szphaktériánál, amikor felülkerekedik a szigetet védő spártai haderőn. A fiatal spártai katona, Agisz életben marad, és sok társával együtt athéni fogságba kerül. De vajon egy spártai katona, akit gyermekkora óta a ,, győzz, vagy halj meg" elve szerint neveltek, fel tudja-e dolgozni a vereséget? Agisz a szabadulása után mindent elkövet, hogy kiköszörülje a csorbát, ezért örömmel vállalja el a veszélyes feladatot, hogy spártai kémként visszatérjen Athénba. Ám nem számol azzal, hogy a küldetés sikere érdekében felvállalt viszony, amely Lédához, az athéni hetérához fűzi, egyre komolyabbra fordul, és az érzelmei lassanként a hatalmukba kerítik - márpedig így fennáll a veszélye, hogy újra kudarcot vall. Az eseményeket Agisz egykori társa, Agészilaosz elbeszéléséből ismerjük meg, rövid jelenetek sorozatán keresztül, melyek spektruma a bravúros csataleírástól a filozófiai dialógusig terjed. Baltakosz történészi precizitással, ugyanakkor rendkívül izgalmasan és költői nyelven ír a görög történelem Kr. e. 5. század végi nagy fordulópontjáról. Miközben eleven képet fest Athén politikai viszonyairól - a középpontban a szicíliai hadjárat megszavazását megelőző szoborrongáló akcióval -, a spártai katona és az athéni hetéra alakján keresztül érzékletesen ábrázolja, mennyire eltérő módon viszonyulhat az ember az olyan alapvető érzelmekhez, mint a szenvedély és a kötelességtudat, az odaadás és az önfegyelem. Hiszen egy-egy emberi tett végső tétje nem egy csata vagy akár egy egész háború kimenetele, hanem a lélek megtisztulása vagy elbukása.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Nyitva tartás:
Hétköznap 9: 30-20: 00
Szombaton 10: 00-17: 00
A leütést követően munkatársaink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a kiszállítás vagy az átvétel időpontját illetően.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
Köszönjük, hogy minket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A Fókusz Könyváruház csapata



Jelenlegi ára: 2 380 Ft

Az aukció vége: 2012-03-08 01:04
. Panajotisz Baltakosz - A harcos és a hetéra - Jelenlegi ára: 2 380 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése